top of page
Rode kat
Borstelen Dog's Teeth

Februari: Gebitsmaand

Al sinds een jaar of 15 is februari de traditionele gebitsmaand.

In deze maand krijgt u 10 % korting op het laten reinigen van 

het gebit van uw hond of kat.

U kunt in deze maand gratis het gebit van uw hond of kat 

door de assistente laten checken.

Zo weet u of u een afspraak voor uw huisdier moet maken.

Waarom moet een gebit gereinigd worden....

Honden en katten kauwen nauwelijks meer. In de voeding die we ze nu vaak geven, brokjes, blikvoer of verse worst-voeding, zitten geen of te weinig hardere of taaiere stukken. Hierdoor hoeven honden en katten niet meer te kauwen. Vaak is het eten dan ook hap slik weg.

Je zou honden kunnen laten kauwen door hun op echte harde botten te laten kauwen. De meeste kauwstaven, inclusief dentastix, zijn echter te zacht hiervoor. En katten of bepaalde hondenrassen, zoals de kleinere honden, (Chihuahua, Shih Tzu) of de meeste windhonden zijn sowieso geen kauwers. Zelfs niet op een stuk bot.

In de wilde natuur is dit beter geregeld. Honden moeten daar hun eten van een prooidier af scheuren. Dit reinigt hun kiezen. Katten moeten muisjes en vogeltjes in stukken kauwen. Ook dit houdt hun kiezen schoon. Maar met onze voeding is dat niet meer mogelijk.

Hierdoor hebben alle honden en katten, vanaf hun vierde of vijfde jaar, tandsteen op hun kiezen. Dit bouwt zich in loop der jaren alleen maar  verder op. En tandsteen is een prachtige schuilplaats voor bacteriën.

Hierdoor ontstaan er ontstekingen in het aangrenzende tandvlees. Dit wordt daardoor zwakker en trekt zich terug. In een duur van een paar jaar leidt dit tot verlies van tanden en kiezen.

Krijg 10 % korting op een gebitsbehandeling.

Maak een afspraak met onze assistente!!

0111 463000

bottom of page