top of page

Ontworming

Waarom?

Ontworming is het proces waarbij parasitaire wormen uit het lichaam van een dier worden verwijderd. Zowel katten als honden zijn vatbaar voor verschillende soorten wormen. Deze wormen kunnen de gezondheid van het dier beinvloeden en sommige wormen kunnen zelfs overdraagbaar zijn op mensen.

kat

Ontworming kat

Kittens moeten vaker ontwormd worden dan volwassen katten. Het ontwormingsschema van een kat is alsvolgd, Kittens moeten elke 2 weken ontwormd worden totdat ze drie maanden zijn, gevolgd door maandelijke ontworming tot ze zes maanden oud zijn. Daarna elke 3 maanden. 

Symptomen van een worminfectie

Symptomen van een worminfectie kunnen varieren, maar kunnen onder meer diarree, braken, gewichtsverlies, een opgeblazen buik en verminderde activiteit omvatten. 

Ontworming hond

Honden kunnen gemakkelijk worden blootgesteld aan worminfecties door contact met besmette ontlasting, voedsel of andere dieren. Het wordt aanbevolen om puppy's vanaf twee weken oud elke twee weken te ontwormen, vanaf 3 maanden wordt dit maandelijks en als ze een leeftijd van 6 maanden hebben bereikt wordt het een keer in de 3 maanden.

Symptomen van een worminfectie

Symptomen van een worminfecties bij honden kunnen varieren, maar omvatten vaak braken, diarree, gewichtsverlies, een doffe vacht maar ook sleetje rijden. Regelmatige ontworming is een belangrijk preventief middel om dit te voorkomen. 

Portret van de hond
bottom of page